Majoneesi aquafabasta eli säilykekikherneiden liemestä valmistuu nopeasti sauvasekoittimella. Olisitko arvannut, että superherkullisen vegaanisen majoneesin tekeminen on näin helppoa?
MAJONEESI AQUAFABASTA
Ainekset:
- ½ dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl dijon-sinappia
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl rypsiöljyä
Valmistus:
- Mittaa kaikki ainekset kapeaan ja korkeareunaiseen astiaan, esimerkiksi sauvasekottimen omaan kulhoon.
- Laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös laitteen koko ajan käydessä. Sauvasekoittimen tultua pinnalle majoneesi on valmista.
- Käytä sellaisenaan tai erilaisten kastikkeiden pohjana.
Vinkit!
Kokeile majoneesin maustamiseen esimerkiksi valkosipulia tai tuoreita yrttejä. Myös curryjauhe, marjat, savupaprikajauhe, kurkkusalaatti, chili ja sahrami sopivat loistavasti majoneesin mausteeksi.
reseptitkastikkeet
aquafabasinappisitruuna