Punaherukkapannukakut hurmaavat niin aamiaisella, brunssilla kuin jälkiruokanakin. Kuohkea amerikkalaistyylinen pannukakkutaikina saadaan aikaan vaahdotetulla aquafaballa eli säilykekikherneiden liemellä.
PUNAHERUKKAPANNUKAKUT
Ainekset:
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaurajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl punaherukoita
- öljyä tai margariinia paistamiseen
Valmistus:
- Sekoita vehnäjauhot, kaurajauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Mittaa aquafaba, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Kääntele aquafabavaahto kuivien aineiden sekaan ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen kaurajuoma, öljy ja punaherukat.
- Kuumenna lettupannu.
- Paista taikinasta pieniä pannukakkuja öljyn tai margariinin avulla. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi paistettujen ja kanelilla maustettujen omenalohkojen sekä siirapin kera.
Vinkit!
Myös muut marjat sopivat hyvin pannukakkutaikinan joukkoon, kokeile esimerkiksi mustikoita. Myös pakastemarjoja voi käyttää, ei tarvitse sulattaa niitä ennen taikinan joukkoon sekoittamista.
Jos et omista lettupannua, onnistuu pannukakkujen tekeminen myös tavallisella paistinpannulla. Lusikoi taikinaa pannulle sopivan kokoisiksi kasoiksi ja tasoita lusikan avulla pannukakun muotoon.
reseptitaamupalatjälkiruoat
aquafabapannukakutpunaherukka