Lyttyperunasalaatti tuo hauskaa vaihtelua perinteiselle perunasalaatille. Uunissa paahdettuihin rapeisiin lyttypottuihin sekoitetaan raikas kurkkua ja punasipulia sisältävä kastike. Salaatti sopii hyvin vaikkapa grilliruokien lisukkeeksi.
LYTTYPERUNASALAATTI
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 1/2 dl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 6 retiisiä
- paahdettua sipulia
Kastike:
- 1/2-1 punasipuli (n. 75 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 kurkku
- 2 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 dl kasvipohjaista majoneesia
- 1/2 sitruunan mehu (n. 2 1/2 rkl)
- 2 tl dijon-sinappia
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistus:
- Keitä perunat kypsiksi.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja murskaa lasin pohjalla lyttyyn. Valuta öljy tasaisesti perunoiden päälle ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Paahda perunoita n. 35 minuuttia, kunnes ne ovat reunoiltaan hyvin ruskistuneita ja rapeutuneita. Anna jäähtyä.
- Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita fraiche ja majoneesi keskenään, lisää joukkoon punasipuli, valkosipuli, kurkku, sitruunan mehu ja sinappi. Hienonna yrtit ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike perunoiden ja retiisien joukkoon. Tarkista maku. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia juuri ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
kurkkupersiljaperunapunasipuliretiisisitruunatillivalkosipuli