Banh mi grillatulla kukkakaalilla on mitä mainiointa piknikruokaa! Näiden vietnamilaishenkisten patonkien välistä löytyy lisäksi pikapikkelöityjä kasviksia.
Perinteisesti banh mi -patongit sivellään maksapasteijalla ja täytetään erilaisilla makkaroilla ja pikkelöidyillä vihanneksilla. Kasviskapinan patonki on tietenkin vegaaninen ja tässä reseptissä patongit täytetään grillatulla kukkakaalilla ja pikapikkelöidyillä retiiseillä, porkkanoilla ja kurkuilla. Patongit voidellaan vegaanisella majoneesilla ja Tartex-tahnalla, joka on makunsa puolesta oiva vegevaihtoehto maksapasteijalle. Voit käyttää myös hyvin varustelluista marketeista löytyvää vegaanista pateeta Tartexin sijasta.
BANH MI GRILLATULLA KUKKAKAALILLA
Ainekset:
- 1 kukkakaali (n. 500 g)
- 5 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sambal oelekia tai srirachaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl limen mehua
- 1 rkl seesamiöljyä
Pikapikkelöidyt vihannekset:
- 6 retiisiä
- 1 porkkana
- ½ kurkku
- 2 dl omenaviinietikkaa
- ½ dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- 2 patonkia
- Tartex-kasvistahnaa
- vegaanista majoneesia
- korianteria
- jalapenoa (tuoretta tai säilöttyä)
Valmistus:
- Leikkaa kukkakaali noin 1,5 sentin siivuiksi. Pienimmät palaset voit käyttää johonkin toiseen ruokaan.
- Sekoita soijakastike, sambal oelek, vaahterasiirappi, limen mehu ja seesamiöljy keskenään ja sekoita marinadi kukkakaalien joukkoon. Anna maustua pari tuntia.
- Pikapikkelöityjä kasviksia varten leikkaa retiisi ja kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Laita kasvikset purkkiin. Mittaa kattilaan omenaviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna sokerin sulaa. Kaada etikkaliemi kuumana kasvisten päälle, sulje kansi ja anna jäähtyä. Pikapikkelöidyt vihannekset ovat valmiita, kun liemi on jäähtynyt.
- Grillaa kukkakaaleja muutama minuutti per puoli. Käytä kuumina tai jäähtyneinä.
- Leikkaa patongit kolmeen osaan ja halkaise palat. Levitä sisäpinnoille runsaasti Tartexia ja majoneesia. Täytä patongit grillatuilla kukkakaaleilla ja pikapikkelöidyillä vihanneksilla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja pilkotulla jalapenolla.
reseptitleivät
aasialainenbanh mijalapenokorianterikukkakaalikurkkulimeporkkanaretiisi