Kurkku-fetasalaatti paahdetuilla pistaaseilla, tillillä ja marinoidulla punasipulilla on loistava lisuke kesäaterioille. Salaatti on helppotekoinen ja upean makuinen.
KURKKU-FETASALAATTI
Ainekset:
- 1 kurkku
- hienonnettua tilliä
- 25 g pistaasipähkinöitä (kuorettomia & suolattomia)
- oliiviöljyä
- omenaviinietikkaa
- suolaa & mustapippuria
- n. 100 g vegaanista “fetaa”
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl puna-, valko- tai omenaviinietikkaa
Valmistus:
- Tee ensin marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Marinoidut punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
- Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Hienonna noin puoli punttia tilliä. Paahda pistaasipähkinöitä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla, anna jäähtyä ja rouhi karkeaksi rouheeksi.
- Mausta kurkkusiivut lorauksella öljyä ja etikkaa sekä suolalla ja mustapippurilla.
- Laita tarjoiluastiaan kerroksittain kurkkua, tilliä, pistaasipähkinöitä, vegefetaa ja marinoitua punasipulia. Tarjoile heti.
reseptitsalaatit
kurkkupistaasipunasipulitillivegefeta