Suppilovahvero banh mi on veikeä versio vietnamilaisesta täytetystä patongista. Aromaattiseksi maustettujen sienien lisäksi leipien väliin laitetaan pikapikkelöityjä kasviksia, vegaanista pateeta ja srirachalla maustettua majoneesia.
SUPPILOVAHVERO BANH MI
Ainekset:
- 1 1/2 l suppilovahveroita
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl hoisin-kastiketta
- 1 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ dl vegaanista majoneesia
- 2-3 rkl srirachaa
- ½ kurkku
- tuoretta chiliä
- vegaanista pateeta (esim. Pornaisten maalaispatee tai Tartex)
- tuoretta korianteria
- limeä
- 4 sämpylää tai 1 pitkä patonki neljään osaan leikattuna
Pikapikkelöidyt kasvikset:
- 150 g porkkanaa
- 150 g retikkaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Tee ensin pikapikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja retikka ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Sekoita kannellisessa purkissa riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää kasvikset purkkiin, sulje kansi ja ravistele huolella sekaisin. Jätä pöydälle maustumaan 45 minuutiksi, ravistele purkkia aina välillä.
- Putsaa sienet ja revi ne sormin puoliksi tai useampaan osaan. Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Laita suppilovahverot pannulle ja paista, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää valkosipulinkynnet ja öljy, paista pari minuuttia. Lisää pannulle hoisin-kastike ja soijakastike, paista vielä hetki.
- Mausta majoneesi srirachalla.
- Leikkaa kurkku ja chili viipaleiksi.
- Halkaise leivät ja voitele ne vegepateella ja srirachamajoneesilla. Täytä leivät kurkkusiivuilla, suppilovahveroilla, chilillä ja korianterilla. Purista leiville vielä limen mehua ja tarjoile.
reseptitleivät
aasialainenchilikorianterikurkkulimeporkkanaretikkasienetsuppilovahverovalkosipuli