Vetanat eli vegaaniset etanat valmistuvat säilykeherkkusienistä ja muistuttavat esikuvaansa niin rakenteen kuin maunkin puolesta. Upean aromaattinen valkosipuli-yrttivoi viimeistellään ravintohiivahiutaleilla ja korppujauhoilla.
VETANAT (VEGAANISET ETANAT)
Ainekset:
- 12 säilykeherkkusientä
- 30 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 tl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- tarjoiluun hyvää leipää
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Laita herkkusienet etanapannun koloihin tai pieniin uuninkestäviin vuokiin.
- Pehmitä voi huoneenlämmössä tai hetkisen mikrossa lämmittämällä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita voihin valkosipuli, persilja, korppujauhot, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Jaa seos herkkusienien päälle.
- Paista vetanoita 5-10 minuuttia, kunnes pinta kauniisti ruskistuu. Tarjoile hyvän leivän kanssa.
reseptitalkuruoat
herkkusienipersiljaravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli