Kung pao kukkakaali on herkullinen vegeversio kiinalaisesta klassikkoruoasta. Tarjoile mausteinen ruoka miso-paputahnan ja täysjyväriisin tai kauran kanssa, niin saat aterialle myös mukavasti proteiinia.
KUNG PAO KUKKAKAALI
Ainekset:
- 1 kukkakaali (n. 600 g)
- 1 punainen paprika (n. 250 g)
- 2 lehtisellerin vartta
- 4 valkosipulinkynttä
- 2-3 nippusipulia varsineen (tai 1-2 pientä sipulia ja 2-3 kevätsipulia)
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 3 rkl öljyä
- chilihiutaleita tai tuoretta chiliä
- suolapähkinöitä rouhittuna
- Lisukkeeksi esim. keitettyä täysjyväriisiä ja/tai kauraa
Kastike:
- ½ dl soijakastiketta
- 3 rkl hoisinkastiketta
- 2 rkl agavesiirappia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl mustaa viinietikkaa (tai riisiviinietikkaa)
- 1 rkl sichuaninpippureita jauhettuna tai rouhittuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl vettä
Miso-paputahna:
- 1 prk valkoisia papuja
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1-2 rkl misotahnaa
- 1 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2-3 rkl papujen säilöntälientä tai vettä
Valmistus:
- Pilko kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi, kannan voi leikata hieman pienemmiksi paloiksi. Suikaloi hyväkuntoiset lehdet. Poista paprikasta kanta ja siemenet, leikkaa paprika paloiksi. Siivuta lehtisellerin varret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna sipulit varsineen, kuori ja raasta inkivääri.
- Valmista miso-paputahna laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauttele sileäksi. Lisää papulientä tai vettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen.
- Sekoita kastiketta varten kaikki muut ainekset keskenään, paitsi maissitärkkelys ja vesi. Sekoita maissitärkkelys veteen ja sitten muun kastikkeen joukkoon.
- Kuumenna öljy wokkipannussa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulin vaaleita osia muutama minuutti. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista noin viisi minuuttia, jotta kukkakaalit saavat väriä ja alkavat kypsyä.
- Lisää valkosipuli, inkivääri, paprika ja lehtiselleri. Paista vielä muutama minuutti.
- Sekoita kastiketta, jotta maissitärkkelys sekoittuu tasaisesti ja kaada kastike pannulle. Anna kiehahtaa.
- Viimeistele sipulin vihreällä osalla, chilillä ja suolapähkinöillä. Tarjoile miso-paputahnan kanssa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi tai kaura.
reseptitpääruoka
inkiväärikukkakaalilehtisellerinippusipulipaprikapavutsitruunavalkosipuli