Nyhtökaurastroganoff on ihana vegaaninen versio klassikkoruokalajista. Suolakurkkujen viimeistelemä kastike maistuu vaikkapa perunamuussin kanssa!
NYHTÖKAURASTROGANOFF
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1-2 lehtisellerin vartta
- 200 g herkkusieniä
- loraus öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl kokojyvä dijon-sinappia
- 2 rkl vehnäjauhoja (tai kikhernejauhoja)
- 6 maustepippuria
- 5 dl kasvislientä
- 1 pkt Nyhtökauraa (240 g)
- 2 dl kaurakermaa
- 2 suolakurkkua
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta timjamia tai persiljaa
- lisukkeeksi esim. perunamuussia
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret ja leikkaa herkkusienet lohkoiksi.
- Kuumenna reilu loraus öljyä isossa kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää lehtiselleri ja herkkusienet ja jatka kuullottamista noin viisi minuuttia. Lisää pannulle valkosipulit, tomaattipyre ja dijon-sinappi. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää pannulle maustepippurit ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen muhia 15 minuutin ajan.
- Paista nyhtökaurat rapeaksi toisella pannulla tilkassa öljyä. Kuutioi suolakurkut valmiiksi.
- Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon kaurakerma, nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella timjamilla tai persiljalla.
- Tarjoile nyhtökaurastroganoff esimerkiksi perunamuussin kanssa.
Vinkit!
Gluteeniton versio tästä ruoasta syntyy vaihtamalla Nyhtökaura esim. Härkikseen ja käyttämällä gluteenitonta kaurakermaa. Vehnäjauhojen sijaan kastike suurustetaan kikhernejauhoilla tai vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
reseptitpääruoka
herkkusienilehtisellerinyhtökaurasipulisuolakurkkuvalkosipuli