Paahdettu kukkakaali tahinikastikkeella ja granaattiomenan siemenillä on näyttävä ja superherkullinen tarjottava. Se sopii niin arkeen kuin juhlaankin, lisukkeeksi tai aterian pääosaa esittämään.
PAAHDETTU KUKKAKAALI TAHINIKASTIKKEELLA
Ainekset:
- 1 iso kukkakaali
- vettä ja suolaa
- 3 rkl öljyä
Tahinikastike:
- 3 rkl tahinia
- 3 rkl kaurafraichea
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
Lisäksi:
- kourallinen lehtipersiljaa (myös esim. minttu sopii hyvin)
- granaattiomenan siemeniä
- mustapippuria
Valmistus:
- Huuhtele kukkakaali huolellisesti. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen reilusti suolaa (10 g per litra – kuulostaa paljolta, mutta kukkakaalista tulee näin tosi hyvää).
- Keitä kukkakaalia 10 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Poista kukkakaali vedestä, valuta hetki siivilässä tai keittiöpyyhkeen päällä ja asettele se sitten uunivuokaan. Sivele kukkakaalin pintaan öljyä ja paahda uunissa, kunnes kukkakaali on saanut reilusti väriä pintaansa ja on napakan kypsää (noin 10-15 minuuttia).
- Valmista tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla oman maun mukaan.
- Tarjoile kukkakaali kuumana tahinikastikkeen, persiljan, granaattiomenan siemenien ja mustapippurin kanssa.
reseptitlisukkeetpääruoka
granaattiomenakukkakaalipersiljasitruunatahini