Friteeratut kukkakaalit sopivat hyvin alkuruuaksi, lisukkeeksi tai tarjottavaksi osana lähi-itähenkistä feastiä. Kukkakaalien kanssa tarjotaan sitruunalla ja valkosipulilla maustettua tahinikastiketta.
Kun kukkakaalin uppopaistaa, saa se ihanan maun ja mukavan rakenteen. Yleensä kukkakaalit tupataan friteerata taikinaan dipattuna, mutta nämä kaunokaiset pulahtavat kuumaan öljyyn ihan sellaisinaan. Kun kuumien kukkakaalien päälle kaataa tahinikastikkeen, imevät kukkikset maut ihanasti sisäänsä. Päälle vielä liraus sitruunamehua, nam!
FRITEERATUT KUKKAKAALIT & TAHINIKASTIKE
Ainekset:
- 1 kukkakaali
- öljyä uppopaistamiseen
- suolaa
- 1 sitruuna
- lehtipersiljaa
Tahinikastike:
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 tl sitruunamehua
- suolaa
Valmistus:
- Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Jos huuhtelit kukkakaalin, kuivaa se huolella, jotta öljy ei räisky paistaessa.
- Kuumenna noin 10 cm paksuudelta öljyä kattilassa 180 asteeseen ja friteeraa kukkakaaleja muutamassa erässä, kunnes niissä on kaunis paistunut sävy ja ne ovat napakan kypsiä. Siirrä talouspaperille hetkeksi.
- Mausta kukkakaalit suolalla ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehut. Leikkaa toinen puolikas lohkoiksi ja tarjoile kukkakaalien kera. Valuta kukkakaalien päälle tahinikastike ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile lämpiminä.
Tahinikastike:
- Sekoita tahini ja vesi keskenään, lisää vettä tarvittaessa, jotta saat aikaan sopivan paksun kastikkeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se kastikkeen joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kera.
reseptitalkuruoatlisukkeet
kukkakaalipersiljasitruunatahinivalkosipuli