Kukkakaali-linssibolognese on ihana kasviksia pullollaan oleva versio klassikkopastasta. Tässä reseptissä käytetään myös kukkakaalin lehdet, ne lisätään hienonnettuna kastikkeen sekaan kypsennyksen loppuvaiheessa.
KUKKAKAALI-LINSSIBOLOGNESE
Ainekset:
- 2 dl keltaisia tai vihreitä linssejä
- 1 kukkakaali (n. 500 g)
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl misotahnaa
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1/2 tl mustapippuria rouheena
- 1 dl valko- tai punaviiniä
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
- tuoretta basilikaa
- chiliä jossain muodossa
- ravintohiivahiutaleita tai kasvipohjaista parmesaania
- Lisukkeeksi keitettyä pastaa
Valmistus:
- Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Suikaloi kukkakaalin lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese (tai kuori halutessasi) porkkanat ja leikkaa kuutioiksi. Pese ja hienonna lehtisellerin varret.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkana ja selleri. Jatka kuullottamista noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää kukkakaalit pannulle (lehdet lisätään vasta myöhemmin). Sekoita joukkoon soijakastike, tomaattipyre ja misotahna sekä fenkolinsiemenet ja mustapippuri. Paista hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitten pannulle tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä hiljaa poreillen n. 15-20 minuuttia.
- Lisää loppuvaiheessa linssit ja kukkakaalin lehdet sekä runsaasti hienonnettua tuoretta basilikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoile pastan, chilin ja ravintohiivahiutaleiden kanssa.
reseptitpääruokapasta
basilikakukkakaalilehtisellerilinssitporkkanaravintohiivahiutaleetsipulivalkosipuli