Linssikeitto on klassikko, joka yleensä maistuu kaikille. Helppo, edullinen, mukavan mausteinen ja superherkullinen soppa on täydellistä arkiruokaa. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
LINSSIKEITTO
Ainekset:
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 tl suolaa
- 1 1/2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl kurkumaa jauhettuna
- 1 tl inkivääriä jauhettuna
- 1/2 tl chilijauhetta tai -rouhetta (voit myös jättää pois ja tarjoilla chiliä erikseen valmiin keiton kanssa)
- 2 prk tomaattimurskaa (yrteillä maustettua tai maustamatonta, á 400 g)
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 3 dl punaisia linssejä
- 2 1/2 dl kaurakermaa (myös kookoskerma sopii hyvin)
- 1/2 sitruunan mehu
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki. Sekoita joukkoon suola, garam masala, kurkuma, inkivääri ja chilijauhe, paista hetki.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Murustele kasvisliemikuutiot sekaan. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, noin puolisen tuntia.
- Sekoita kaurakerma joukkoon ja anna kuumentua. Soseuta keitto (tai jätä soseuttamatta, makuasioita). Purista sitruunan mehu keiton sekaan juuri ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
reseptitkeitot
linssitsipulisitruunavalkosipuli