Kidneypapu-tomaattikeitto on täyttävä soppa, jossa maistuu lämmittävät mausteet. Kidneypavut antavat keitolle ruokaisuutta ja rakennetta, nokare majoneesia viimeistelee makunautinnon.
KIDNEYPAPU-TOMAATTIKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl punaviinietikka
- 1 rkl juustokuminaa jauhettuna
- 1/2 rkl korianteria jauhettuna
- 1/2 rkl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 prk kypsiä kidneypapuja (á 240 g, n. 7 dl)
- 8 dl kasvislientä (esim. vettä ja 2 liemikuutiota)
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa
- tarjoiluun kasvipohjaista majoneesia ja chiliä jossain muodossa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyre, punaviinietikka, juustokumina, korianteri, savupaprika ja oregano. Paista hetki sekoitellen.
- Lisää tomaattimurska, huuhdellut kidneypavut ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vähintään 20 minuuttia.
- Soseuta keitto kokonaan tai osittain. Mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella basilikalla.
- Tarjoile majoneesinokareen ja chilin kanssa.
reseptitkeitot
basilikapavutsipulivalkosipuli