Kantarellirisotto on juhlavan makuinen ruoka, joka valmistuu nopeasti myös arkena. Vegaanisen risoton mehevyyden jujuna on kasvipohjainen tuorejuusto.
KANTARELLIRISOTTO
Ainekset:
- 1 l kantarelleja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
- 3 ½ dl risottoriisiä
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 3 rkl kasvipohjaista voita (esim. Eleplant)
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita tai kasvipohjaista parmesaania
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta tilliä tai basilikaa
Valmistus:
- Putsaa sienet ja hienonna ne. Jätä parisen desiä pienimpiä ja söpöimpiä sieniä kokonaisiksi ja siirrä sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Laita kasvisliemi kattilaan kuumenemaan. Se käytetään lämpimänä, ei tarvitse kiehua.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia ja hienonnettuja kantarelleja muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja risottoriisi, kuullota vielä pari minuuttia sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä riiseihin ja lisää sitten uusi kauhallinen. Sekoittele ahkerasti.
- Paista jättämäsi kokonaiset kantarellit 1 rkl vegevoissa mukavan ruskistuneiksi. Mausta suolalla.
- Kun riisi alkaa olla napakan kypsää, sekoita joukkoon tuorejuusto ja loput voista. Mausta ravintohiivahiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä ja paistetuilla kantarelleilla.
- Tarjoile heti. Hyvä risotto on ennemminkin valuvaa kuin kiinteää, eli älä päästä sitä kypsymään liikaa.
Vinkit!
Voit hyvin käyttää risottoon alkoholitonta valkoviiniä. Jos mieluummin olet käyttämättä viiniä, korvaa se ruokalusikallisella valkoviinietikkaa.
reseptitpääruoka
kantarelliravintohiivahiutaleetriisirisottosienetsipulitillivalkosipuli