Gnocchi carbonara on helppo ja kermainen klassisesta miilunpolttajan pastasta inspiroitunut ruoka! Jos pidät perunasta valmistetuista pastapalleroista eli gnoccheista ja vegepekonista, on tämä resepti just sulle!
GNOCCHI CARBONARA
Ainekset:
- 4 valkosipulinkynttä
- n. 100 g kasvipohjaista pekonia
- 1-2 rkl öljyä tai kasvipohjaista voita/margariinia
- 500 g kasvipohjaisia gnoccheja
- 2 ½ dl kaurakermaa tai muuta kasvipohjaista ruokakermaa
- ½ dl vettä
- 2 rkl ravintohiivahiutale
- suolaa ja mustapippuria
- (ripaus kala namak -suolaa)
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- kasvipohjaista parmesaania tai lisää ravintohiivahiutaleita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko vegepekonit tarvittaessa.
- Kuumenna rasva paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota valkosipulia hetken aikaa. Lisää vegepekonit ja paista pari minuuttia.
- Lisää gnocchit ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kaurakerma pannulle, huuhtele purkki puolella desillä vettä ja lisää pannulle. Anna kiehahtaa ja hauduta muutama minuutti, jotta gnocchit kypsyvät.
- Mausta kastike ravintohiivahiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella kala namak -suolaa, mikäli haluat ruokaan kananmunamaista vivahdetta (aito carbonaran kastike tehdään keltuaisista).
- Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
Vinkit!
Vegaanisia gnoccheja on ihan hyvin saatavilla, mutta tarkista tuotetiedot, joskus ne sisältävät kananmunaa.
Kasvipohjaista pekoniakin löytyy hyvin varustelluista marketeista eri merkkisinä. Voit valmistaa vegepekonin myös itse. Kuvassa on käytetty kotitekoista savutofupekonia.
Tee vegepekoni itse näillä resepteillä:
reseptitpasta
alle 20 mingnocchitpersiljaravintohiivahiutaleetvalkosipulivegepekoni