Hernerisotossa on jotain ihanan keväistä! Basilikalla ja sitruunalla maustettu upean värinen risotto sopii niin arkeen kuin juhlaankin, tarjoile sitä vaikka pääsiäisaterialla.
HERNERISOTTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 l kasvislientä (esim. liemikuutioista valmistettua)
- 2 rkl öljyä
- 3 1/2 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
- 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Hernepyree:
- 250 g pakasteherneitä (sulatettuna)
- 1 dl kaura- tai soijakermaa
- 1/2 sitruunan kuori hienona raasteena
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kasvisliemi kuumenemaan.
- Valmista hernepyree: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja risottoriisi, kuullota vielä muutama minuutti sekoitellen.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt. Sekoittele jatkuvasti.
- Kun riisi on al dente, sekoita joukkoon voi, hernepyree ja ravintohiivahiutaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti.
- Muista, että hyvä risotto on ennemminkin valuvaa kuin jäykkää, joten älä päästä sitä kypsymään liikaa.
reseptitpääruoka
basilikaherneravintohiivahiutaleetsipulisitruunavalkosipuli