Kanelikierteet vaniljakuorrutuksella sopivat mainiosti Kansallisen korvapuustipäivän (4.10.) juhlintaan! Tämä pullaresepti on munaton ja maidoton ja voimme luvata, että tämän pehmoisempiin pulliin harvoin törmää.
Nämä kanelikierteet saavat ylleen herkullisen vaniljaisen tuorejuustokuorrutuksen, joka tekee niistä vastustamattoman ihania. Paistoin pullat kuvauksellisista syistä uunivuuassa, mutta voit hyvin paistaa ne myös pellillä kaukana toisistaan. Laske tällöin paistoaikaa viidellä minuutilla.
KANELIKIERTEET VANILJAKUORRUTUKSELLA
Ainekset:
Kanelikierteet:
- 2 ½ dl kauramaitoa + hieman voiteluun
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 50 g vegaanista margariinia sulatettuna + 3 rkl huoneenlämpöisenä
- 1 dl kookossokeria
- 2 tl kanelia
Vaniljakuorrutus:
- 45 g vegaanista margariinia
- 45 g kauratuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- ½ tl vaniljauutetta
- ripaus suolaa
- n. 1-2 rkl kauramaitoa
Valmistus:
Kanelikierteet:
- Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Sekoita hiiva maidon joukkoon niin, että se liukenee. Lisää maidon joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää sulatettu margariini ja vielä sen verran jauhoja, että taikina on koostumukseltaan sopivaa (vielä pehmeää, muttei sormiin tarttuvaa).
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinasta sitten pöydällä pallo ja kauli se jauhojen avulla suorakulmion malliseksi ohueksi levyksi.
- Levitä huoneenlämpöinen margariini nokareina levyn päälle ja levitä varovasti nuolijan avulla. Sekoita kookossokeri ja kaneli keskenään, ripottele seos margariinin päälle pullalevylle. Kääri taikina rullalle pitkittäin ja leikkaa rullasta 12 tasakokoista palaa.
- Asettele pullat uunivuokaan ja anna kohota noin puolen tunnin ajan.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat kauramaidolla ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Vaniljakuorrutus:
- Anna margariinin pehmentyä huoneenlämmössä tovi. Laita margariini ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää tomusokeri, vaniljauute ja suola, vatkaa vielä pari minuuttia. Lisää kauramaitoa sen verran, että kuorrutus on sopivan löysää, muttei kuitenkaan ihan juoksevaa.
- Levitä kuorrutus lämpimien pullien päälle ja tarjoile heti.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontapulla