Kanaton pasta on arjen luottoruoka, joka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Koko perheelle maistuva ruoka saa makua curryjauheesta ja rakuunasta.
KANATON PASTA
Ainekset:
- 300 g pastaa
- suolaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 250 g vegekanaa (esim. Muu Hunajainen suikale)
- 1 tl curryjauhetta
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 2 dl kaura- tai soijakermaa (myös juustonmakuinen kerma käy hyvin)
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta korianteria tai basilikaa
- ravintohiivahiutaleita tai kasvipohjaista parmesaania
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä. Huuhtele kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi, mikäli kastike ei ole pastan kanssa samaan aikaan valmista.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää vegekana ja anna sen ruskistua. Lisää valkosipuli, curry ja rakuuna, paista hetki.
- Lisää kaurakerma pannulle ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon pasta ja pastan keitinvettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Mausta pasta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Viimeistele halutessasi korianterilla tai basilikalla ja tarjoile ravintohiivahiutaleiden tai vegeparmesaanin kanssa.
Vinkit!
Voit valmistaa kanattoman pastan myös tofusta, soijasuikaleista, herniksestä tai isoista valkoisista pavuista.
reseptitpasta
alle 30 minsipulisitruunavalkosipulivegekana