Hoisin-soijasuikalenuudelit on paljon kasviksia sisältävä helppo ja nopea ruoka, joista ei makua puutu. Ateria on pöydässä puolessa tunnissa, joten nappaa tästä uusi resepti arkiruokarepertuaariisi.
Voit hyvin tuplata ohjeen, jos teet ruokaa neljälle.
HOISIN-SOIJASUIKALENUUDELIT
Ainekset:
- 3 dl soijasuikaleita
- 6 dl kasvislientä (vettä ja 1 kasvisliemikuutio / 1 rkl kasvisliemijauhetta)
- n. 125 g (täysjyvä) nuudeleita
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 kevätsipulia
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 pieni paprika tai puolet isosta
- 1-2 porkkanaa
- pala kaalia (n. 100 g)
- 3/4 dl hoisin-kastiketta
- ½ dl vettä (tai soijasuikaleiden liotuksesta jäänyttä kasvislientä)
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl rypsi- tai kookosöljyä
- valkopippuria (ja suolaa)
- tuoretta korianteria
- crispy chilli in oilia tai tuoretta chiliä
Valmistus:
- Kypsennä ensin soijasuikaleet. Laita soijasuikaleet kuumuutta kestävään astiaan. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada soijasuikaleiden päälle (voit myös tehdä niin, että murustelet kasvisliemikuution soijasuikaleiden joukkoon ja kaadat perään kiehuvan veden). Peitä kannella ja anna hautua 15 minuuttia. Siivilöi (käytä ylijäänyt kasvisliemi johonkin toiseen ruokaan) ja puristele soijasuikaleet kuiviksi.
- Soijasuikaleiden hautuessa tee muut esivalmistelut. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit ja ota vihreä osa erikseen. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Suikaloi paprika, kuori ja siivuta porkkana ohuelti, suikaloi kaali.
- Sekoita keskenään hoisin-kastike, vesi, soijakastike, seesamiöljy ja riisiviinietikka.
- Kuumenna rypsi- tai kookosöljy paistokasarissa tai wokkipannulla ja paista soijasuikaleisiin kaunis paistopinta. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuleiden valkoinen osa, paista hetki. Lisää sitten paprikat, porkkanat ja kaali ja paista vielä pari minuuttia. Pannu saa olla aika kuuma eli sekoittele paljon, ettei ruoka pääse palamaan.
- Lisää nuudelit (huuhtele niitä kylmällä vedellä, jos ovat ehtineet tarttua toisiinsa) ja sekoittamasi kastike. Paista vielä sen aikaa, että nuudelit ovat kuumia. Mausta ripauksella valkopippuria ja tarvittaessa suolalla, mutta kastike on jo itsessään suolaista, joten maistele ruokaa ensin.
- Viimeistele hoisin-soijasuikalenuudelit kevätsipulin vihreällä osalla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile lisäksi crispy chilli in oilia tai tuoretta hienonnettua chiliä.
Vinkit!
Soijasuikaleiden sijaan tässä ruuassa toimivat hyvin esimerkiksi tofu (n. 150 g),vegekana (n. 150 g) tai Beanit-suikaleeet (½ pkt).
Voit käyttää ruokaan myös muita kasviksia. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsaa, herkkusieniä tai parsakaalia.
Gluteeniton versio valmistuu vaihtamalla nuudelit riisinuudeleihin. Tarkista myös hoisin-kastikkeen gluteenittomuus. Soijakastike sopii yleensä gluteenittomaan ruokavalioon, vaikka se tehdäänkin vehnästä.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 minarkiruokainkiväärikaalikevätsipulikorianteripaprikaporkkanasoijasuikaleetvalkosipuli