Hummustoast marinoidulla punasipulilla on oivallinen täytetty leipä pikkunälkään. Leivän väliin laitetaan lisäksi tomaattia ja pinaattia, lisämakua se saa vegaanisesta juustosta.
HUMMUSTOAST MARINOIDULLA PUNASIPULILLA
Ainekset:
- 2 siivua leipää per annos
- margariinia tai vegaanista voita
- hummusta
- 2 vuustosiivua per annos
- pinaattia tai rucolaa
- tomaattisiivuja
- suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
Valmistus:
- Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Marinoidut punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
- Toasteja varten voitele kaksi siivua leipää molemmilta puolilta.
- Levitä molemmille leiville hummusta. Täytä toinen leipä näin: ensin vuustosiivu, sitten pinaattia, marinoitua punasipulia, tomaattisiivuja ja mausteita, lopuksi toinen siivu vuustoa ja kansi kiinni hummuspuoli alaspäin.
- Paista leivät voileipägrillissä, vohveliraudassa tai pannulla lastan avulla painellen. Nauti heti.
reseptitleivät
hummuspinaattipunasipulitomaatti