Iskender “kebab” on täydellistä mökkiruokaa! Helppo ateria valmistuu helposti kesäkeittiössä muurikkapannulla ja maistuu kaikille.
Tämä vegeversio iskenderistä on mitä oivallisinta mökkiruokaa: helpoista raaka-aineista nopsaan valmistuvaa maukasta ruokaa, johon muurikkapannu tuo oman makuvivahteensa. Jos säät eivät suosi tai muurikkaa ei ole, voi ruuan tottakai valmistaa myös pannulla.
ISKENDER MUURIKKAPANNULLA
Ainekset:
- 200-250 g vegaanista kebabia
- 4 pitaleipää
- öljyä
- 1 ruukku salaattia
- ½ kurkku
- 2 tomaattia
- 1-2 nippusipulia tai kevätsipulia
Jogurttikastike:
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia tai kaurafraichea
- 3 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ sitruunan mehu (2-3 rkl)
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattikastike:
- 1 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- (1 chili)
- ½ tl paprikajauhetta
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin kastikkeet alla olevien ohjeiden mukaan.
- Sitten valmista salaatti: revi pari kourallista salaattia tarjoiluvadille. Pilko päälle tomaatit ja kurkku. Silppua joukkoon nippusipuli (säästä hieman koristeeksi).
- Leikkaa pitaleivät kuutioiksi.
- Kuumenna muurikka (tai paistinpannu) ja ruskista vegekebab ja pitaleivät öljyssä kuumalla pannulla. Kippaa tirisevät kebabit ja pitaleivät salaattikeon päälle ja lusikoi päälle tomaatti- ja jogurttikastikkeita (tarjoile loput erikseen). Viimeistele nippusipulilla ja tuoreella mintulla.
Jogurttikastike:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna minttu.
- Sekoita valkosipulit, mintut ja sitruunan mehu jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita jääkaappiin tekeytymään muiden ainesten valmistamisen ajaksi.
Tomaattikastike:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä chili (jos joukossa on tyyppejä, ketkä ei välitä chilistä, tarjoile chili erikseen tuoreena).
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipuleita pari minuuttia. Sekoita joukkoon chili sekä paprikajauhe ja paista hetki. Kippaa kattilaan paseerattu tomaatti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia vähintään vartin verran. Mausta oreganolla, soijakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla.
Vinkit!
Gluteeniton iskender valmistuu gluteenittomista pitaleivistä ja vehnättömästä kasviproteiinista. Kokeile vaikkapa Härkis härkäpapusuikaleita tai hernistä vegekebabin tilalla!
reseptitpääruoka
alle 30 mingrilliruokakurkkuminttumökkiruokanippusipulipitasalaattisitruunatomaattivalkosipulivegekebab