Punajuuri-soijasuikalecurry on mainion mausteinen ruoka kaikille punajuuren ystäville! Voit oikaista valmistusajassa ostamalla kaupasta valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.
PUNAJUURI-SOIJASUIKALECURRY
Ainekset:
- 500 g punajuuria
- 2 punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 rkl öljyä
- 100 g soijasuikaleita
- 1 tl curryjauhetta
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl vettä
- 3 rkl mietoa currytahnaa
- 4 dl kookosmaitoa
- 100-150 g pakastepinaattia (tai mangoldia)
- 1/2-1 limen mehu
- 1-2 rkl soijakastiketta
- chiliä jossain muodossa
- tuoretta korianteria
- lisukkeeksi esim. keitettyä ruokakauraa
Valmistus:
- Kypsennä punajuuret keittämällä, höyryttämällä tai paahtamalla. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 3 rkl öljyä paistokasarissa tai isolla pannulla ja paista soijasuikaleita pari minuuttia. Mausta currylla ja murustellulla kasvisliemikuutiolla, paista vielä hetki. Lisää sitten vesi ja anna imeytyä soijasuikaleisiin. Tarkista, että suikaleet ovat suhtkoht kypsiä. Jos eivät ole, lisää vähän vettä ja jatka kypsentämistä.
- Lisää pannulle vielä ruokalusikallinen öljyä ja punasipulit. Paista, kunnes sipulit alkavat olla kypsiä. Lisää valkosipuli ja currytahna, paista vielä pari minuuttia.
- Lisää punajuuret ja kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon pakastepinaatti, anna sulaa. Mausta curry limen mehulla ja soijakastikkeella. Viimeistele chilillä ja korianterilla. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyä kauraa.
reseptitpääruoka
korianterilimepinaattipunajuuripunasipulisoijasuikaleetvalkosipuli