Maapähkinävoi-pinaattinuudelit valmistuvat nopeasti ja ovat superherkullisia! Kokeile helppoa reseptiä, johon sopii monenlaiset kasviproteiinit.
MAAPÄHKINÄVOI-PINAATTINUUDELIT
Ainekset:
- 200 g (täysjyvä)nuudeleita
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä (esim. rypsi-, maapähkinä- tai seesamiöljyä)
- 200 g kasviproteiinia (esim. jauhista, delikauraa, murusteltua tofua tai kypsää soijarouhetta)
- 3 rkl maapähkinävoita
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
- 4 dl vettä tai kasvislientä
- pari kourallista tuoretta pinaattia
- 1 limen mehu (n. 2 rkl)
- tarjoiluun suolapähkinöitä, kevätsipulia, ituja tai silmuja ja chilikastiketta (esim. sriracha)
Valmistus:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Jätä siivilään odottamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistin- tai wokkipannussa. Kuullota valkosipulia pari minuuttia. Lisää kasviproteiini ja ruskista se.
- Sekoita maapähkinävoi, currytahna ja soijakastike keskenään ja kaada pannulle. Lisää kookomaito ja vesi tai kasvisliemi. Anna kastikkeen hautua 5-10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Huuhtaise nuudeleita vielä kerran kylmän veden alla (siivilässä ollessaan ne helposti takertuvat ja huuhtelu irrottaa ne toisistaan) ja kippaa ne sitten kastikkeen joukkoon. Lisää pinaatinlehdet ja sekoita hyvin. Anna nuudeleiden kuumentua ja pinaattien hieman kypsyä. Mausta limen mehulla ja tarkista, tarvitseeko kastike vielä lisää soijakastiketta tai suolaa.
- Jaa nuudelit kulhoihin ja viimeistele suolapähkinöillä, kevätsipulilla, iduilla ja chilikastikkeella.
Vinkit!
Tuoreen pinaatin sijasta voi käyttää myös pakastettua. Lisää kastikkeeseen muutama pakastepinaattikuutio ja anna sulaa.
Kevätsipulin sijaan voit viimeistellä annokset myös tuoreella korianterilla tai thaibasilikalla. Chilikastikkeen voi vaihtaa tuoreeseen chiliin.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 20 minarkiruokaidutkevätsipulilimenuudelitpinaattisuolapähkinätvalkosipuli