Härkäpaputahna tuoreista härkäpavuista on ihanaa! Helppotekoinen tahna sopii mainiosti leivän päälle ja se maistuu myös erilaisten ruokien lisukkeena.
HÄRKÄPAPUTAHNA
Ainekset:
- 2 ½ dl tuoreita härkäpapuja riivittynä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl öljyä
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa
Valmistus:
- Riivi härkäpavut. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä härkäpapuja noin 3-5 minuuttia. Jäähdytä siivilässä juoksevan kylmän veden alla tai kippaa pavut hetkeksi jääveteen. Valuta.
- Siirrä härkäpavut tehosekoittimeen.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää tehosekoittimeen yhdessä sitruunan mehun, öljyn ja lehtipersiljan kanssa. Surauttele tahnaksi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jotta saat sopivan rakenteen.
reseptitkastikkeet
härkäpapupersiljasitruunatahnatvalkosipuli