Kasvispatee, joka on todella helppo ja herkullinen. Tarjoile syvien makujen kasvispateeta alkuruoaksi leivän tai suolakeksien kera – patee maistuu koko jengille ruokavaliosta riippumatta.
Paahdetuista vihanneksista, kikherneistä, saksanpähkinöistä ja aurinkokuivatuista tomaateista valmistuu tehosekoittimessa surauttamalla todella upean makuinen patee, joka toimii hyvin cocktailpaloille levitettynä, leivän levitteenä sekä osana juhlien noutopöytää.
KASVISPATEE
Ainekset:
- 1 porkkana
- 1 munakoiso
- 1 punainen paprika
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 + 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 prk kikherneitä (230 g)
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 12 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl kapriksia
- 1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
- ½ tl savupaprikaa
Valmistus:
- Kuori porkkana ja leikkaa se lanteiksi. Kuutioi munakoiso. Poista paprikasta kanta ja siemenet, leikkaa paprika kuutioiksi. Leikkaa valkosipulista “hattu” pois, eli siivu päästä, jotta valkosipulinkynnet paljastuvat.
- Levitä vihannekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, ripsi pintaan suolaa ja mustapippuria.
- Paahda vihanneksia 200 asteessa 30 minuuttia. Siirrä lämpiminä tehosekoittimeen.
- Valuta kikherneet ja lisää tehosekoittimeen yhdessä saksanpähkinöiden, aurinkokuivattujen tomaattien, kapristen, balsamietikan ja savupaprikan kanssa. Lisää myös kaksi ruokalusikallista öljyä. Surauttele sileäksi tahnaksi. Mausta patee suolalla ja anna jäähtyä.
- Siirrä kasvispatee lasipurkkiin ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
- Tarjoile kasvispatee esimerkiksi tuoreen leivän tai suolakeksien kera.
- Kasvipatee säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa noin viisi päivää.
Vinkit!
Jos haluat tehdä pähkinättömän pateen, voit vaihtaa saksanpähkinät vaikkapa auringonkukansiemeniin.
Alkuperäinen resepti: Lauren Carris Cooks
reseptitalkuruoat
aurinkokuivatut tomaatitjoulukapriskikhernemunakoisopähkinätpaprikaporkkanatahnatvalkosipuli