Parsakaali-pekonisalaatti on mainio ruoka juhlien noutopöytään tai grilliruokien lisukkeeksi. Klassisten makujen salaatti onnistuu hyvin myös vegaanisena.
Parsakaalin ja vegepekonin lisäksi tässä salaatissa maistuvat raikkaat granaattiomenan siemenet, paahdetut cashew-pähkinät ja sitruunalla raikastettu majoneesikastike.
VEGAANINEN PARSAKAALI-PEKONISALAATTI
Ainekset:
- n. 80 g vegaanista pekonia (esim. Vivera)
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 1 parsakaali (n. 400 g)
- 1/4 granaattiomena
- ½ ruukkua persiljaa
- 1 ½ dl vegaanista majoneesia
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 2 tl dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Paista vegepekoni rapeaksi pannulla, käytä tarvittaessa tilkka öljyä paistamiseen. Anna jäähtyä.
- Paahda cashew-pähkinöitä muutaman minuutin ajan kuivalla kuumalla pannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Varo polttamasta. Anna jäähtyä, rouhi pienemmiksi paloiksi.
- Leikkaa parsakaali pienehköiksi suupaloiksi. Leikkaa myös varsi pieniksi paloiksi (kuori varsi tarvittaessa, se on toisinaan pinnalta puiseva).
- Irroita siemenet granaattiomenasta. Hienonna persilja.
- Sekoita majoneesin joukkoon sitruunan mehu ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike parsakaalin, pekonin, cashew-pähkinöiden, granaattiomenan siemenien ja persiljan kanssa. Tarkista maku.
- Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.
Vinkit!
Vegaanista pekonia löytyy hyvin varusteltujen kauppojen vegehyllyiltä esimerkiksi Vivera ja Astrid&Aporna merkeiltä. Voit hyvin tehdä vegepekonin myös itse esimerkiksi tempestä, googlettamalla löytyy reseptejä.
reseptitsalaatit
alle 30 mingranaattiomenapähkinätparsakaalipersiljasitruunavegepekoni