Chipotle-sienipasta saa makua savuisesta chipotle-chilitahnasta. Tähän helppoon pastaan sopivat hyvin erilaiset metsäsienet, kuvien annos on tehty haperoista.
CHIPOTLE-SIENIPASTA
Ainekset:
- 1 l metsäsieniä (esim. haperoita, kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
- 350 g pastaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1-2 rkl chipotle-tahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 dl kaurakermaa
- kourallinen nokkosta (myös pinaatti käy hyvin)
- 1 tl punaviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
- vegaanista parmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaania)
Valmistus:
- Putsaa ja paloittele sienet. Paista niitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes nesteet ovat irronneet ja haihtuneet. Siirrä pois pannulta.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta, mutta säästä 2 dl keitinvettä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Pastan kiehuessa valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenkota ja leikkaa paprika kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt sienet ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon valkosipuli, juustokumina, paprikajauhe, suola ja mustapippuri, sekoittele hetki.
- Lisää pannulle tomaattipyre, chipotle-tahna ja soijakastike, paista vielä hetki.
- Lisää sitten paprikat ja kaurakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia.
- Jos käytät nokkosta, tee sille pikaryöppäys: kuumenna vettä vedenkeittimessä ja kaada se kiehuvana nokkosten päälle kulhoon. Anna olla hetken aikaa, valuta ja huuhtele. Hienonna nokkonen ja sekoita kastikkeen joukkoon.
- Mausta kastike punaviinietikalla ja tarkista myös suolan ja chipotlen määrä maistamalla.
- Lisää kypsä pasta ja anna kuumentua. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
reseptitpasta
basilikahaperotnokkonenpaprikasienetsipulivalkosipuli