Aurinkokuivattu tomaatti -pasta on täynnä umamista makua! Kastike valmistuu pastan kypsyessä, joten ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa.
AURINKOKUIVATTU TOMAATTI -PASTA
Ainekset:
- 350 g pastaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- n. 5 lehtikaalin tai mangoldin lehteä
- 2 rkl öljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl misotahnaa
- 2 tl yrttisekoitusta (esim. Välimeren yrtit)
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- ripaus chilihiutaleita (tai maun mukaan)
- 2 1/2 dl kaurakermaa tai muuta kasvipohjaista kermaa
- n. 3 dl pastan keitinvettä
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 3 dl keitinvedestä. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Riivi lehdet irti lehtikaaleista. Hienonna lehtiosat ja varret, mutta pidä ne erillään toisistaan.
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai paistokasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten aurinkokuivatut tomaatit ja jatka paistamista jokunen minuutti. Sekoita joukkoon valkosipulit, lehtikaalin hienonnetut varret, misotahna, yrttisekoitus, savupaprika, suola, pippuri ja chilihiutaleet. Paista pari minuuttia.
- Lisää kaurakerma ja pastan keitinvesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 10 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon pasta ja lehtikaalin lehtiosat, anna kuumentua. Tarkista maku ja sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.
- Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.
reseptitpasta
alle 30 minaurinkokuivatut tomaatitbasilikalehtikaalimisoravintohiivahiutaleetsipulivalkosipuli