Banh mi -hodarit lainaavat makumaailmaa vietnamilaisilta patongeilta. Pikapikkelöity porkkana ja srirachamajoneesi antavat kuumille koirille uuden herkullisen luonteen.
BANH MI -HODARIT
Ainekset:
- 1/3 kurkku
- 6 vegaanista chorizo-nakkia
- 6 hot dog -sämpylää
- pikkelöityjä jalapenoja
- tuoretta korianteria
Pikapikkelöity porkkana:
- 2-3 porkkanaa
- 1 dl riisi- tai valkoviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Srirachamajoneesi:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 2 rkl srirachaa (tai maun mukaan)
- 1 tl vegaanista kalakastiketta (tai vaaleaa soijakastiketta)
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Valmistus:
- Tee ensin pikapikkelöidyt porkkanat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi mandoliinin tai veitsen avulla. Voit myös raastaa porkkanat.
- Mittaa kattilaan viinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi, sekoittele kunnes sokeri ja suola liukenee. Kaada liemi porkkanoiden päälle. Anna jäähtyä.
- Valmista srirachamajoneesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi.
- Grillaa tai paista nakit. Lämmitä sämpylät. Täytä hodarit srirachamajoneesilla, nakilla, kurkkusiivuilla ja pikapikkelöidyllä porkkanalla. Viimeistele jalapenosiivuilla ja tuoreella korianterilla.
Vinkit!
Korvaa osa porkkanasta retikalla tai retiiseillä.
Käytä tarvittaessa gluteenittomia sämpylöitä ja vegenakkeja.
reseptitleivät
aasialainenhot dogkasvisnakkikorianterikurkkuporkkanavappu