Korealaiset tofutacot täytetään bulgogi-maustetulla raastetulla tofulla, hunajamelonisalsalla, gochujang-majoneesilla ja kasviksilla. Perilla ja lime viimeistelevät makumaailman.
KOREALAISET TOFUTACOT
Ainekset:
- 1 pkt maustamatonta tofua (n. 300 g)
- 1-2 rkl öljyä
- 1 pss bulgogi-maustekastiketta (Santa Maria)
- salaattia
- retiisejä
- kimchiä tai hapiskimchiä
- perillan lehtiä (tai korianteria)
- limelohkoja
- 12 kpl pieniä maissitortilloita
Hunajamelonisalsa:
- 1/4 hunajameloni (n. 230 g)
- 1/4 kurkku (n. 65 g)
- 1 pieni punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta perillaa hienonnettuna (tai korianteria)
- 2 rkl limen mehua
- 1/2 tl gochugaru -chilijauhetta (tai muuta chilijauhetta)
- 1/2 tl suolaa
Gochujang-kastike:
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1/2 dl vegaanista fraichea
- 1 rkl gochujangia
- 1 rkl limen mehua
- 1/4 tl suolaa
Valmistus:
- Valmista ensin hunajamelonisalsa. Kuori meloni ja poista siemenet, leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna perilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
- Valmista gochujang-kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Raasta tofu ja laita se paistinpannulle. Paista ensin kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sitten öljy ja paista tofu rapeaksi keskilämmöllä välillä sekoitellen. Mausta bulgogi-mausteella. Lisää joukkoon noin desi vettä ja paista, kunnes vesi on haihtunut.
- Pilko salaatti ja retiisit. Laita kaikki ainekset esille. Lämmitä tortillat nopeasti pannulla tai mikrossa. Täytä tortillat salaatilla, kimchillä, tofulla, retiiseillä, hunajamelonisalsalla ja gochujang-kastikkeella. Viimeistele perillan lehdillä ja tarjoile lisäksi limelohkoja.
reseptitpääruoka
gochujanghunajamelonikimchikurkkulimeperillapunasipuliretiisisalaattitacottofutortillavalkosipuli