Nachopelti ei pahemmin esittelyitä kaipaa. Nachojen päälle kasataan maukasta soijarouhe-mustapaputäytettä ja runsaasti kasviksia ja erilaisia soosseja. Tämä rento herkkuruoka sopii hyvin vaikka illanistujaisten tarjottavaksi.
NACHOPELTI
Ainekset:
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- ½ pss tacomaustetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 prk kypsiä mustapapuja (n. 230 g)
- 3 rkl savuisaa BBQ-kastiketta
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 200 g nachoja
- n. 100 g kasvipohjaista juustoraastetta
Lisäksi esim:
- salaattia
- kirsikkatomaatteja
- marinoitua punasipulia
- oliiveja
- jalapenoja
- tuoretta korianteria
- salsaa
- herneguacamolea
- kasvipohjaista juustokastiketta
- kasvipohjaista fraichea
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja soijarouhe, kuullota vielä hetki. Lisää tacomauste, tomaattipyre ja soijakastike, paista hetki. Lisää vesi parissa erässä ja anna imeytyä soijarouheeseen. Valuta mustapavut ja sekoita joukkoon. Mausta BBQ-kastikkeella ja sitruunan mehulla.
- Levitä nachot leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte nachojen päälle ja ripottele juustoraaste täytteen pinnalle.
- Paista nachopeltiä uunin yläosassa noin viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- Pilko sillä aikaa nachopellin päälle tulevat kasvikset.
- Ota nachopelti uunista ja levitä sen päälle runsaasti kasviksia ja erilaisia kastikkeita. Tarjoile heti.
Vinkit!
Halutessasi voit käyttää soijarouheen tilalla esimerkiksi hernis- tai härkäpapurouhetta.
reseptitpääruoka
alle 30 minkirsikkatomaattikorianterioliivipavutpunasipulisalaattisitruunasoijarouhetexmexvalkosipuli