Keltainen kanakastike on lasten kouluruokasuosikki. Se onnistuu mainiosti myös vegaanisena versiona ja maistuu aikuisillekin raikkaan mustaherukka-chiahillon kanssa tarjoiltuna.
Keltainen kanakastike on lasten kouluruokasuosikki, joka onnistuu mainiosti myös vegaanisena versiona kotioloissa. Currylla maustettu kastike on vähän niinkuin moderni versio kanaviillokista. Ja mikäpä silloin sopisikaan paremmin sen kanssa tarjottavaksi, kuin mustaherukkahillo. Voit hyvin ostaa mustaherukkahillon kaupasta tai sitten tehdä sen itse, löydät tästä postauksesta reseptin simppeliin ja nopeaan mustaherukka-chiahilloon. Se sopii paitsi vegaanisen kanakastikkeen kanssa tarjoiltavaksi, niin myös aamupuuroon tai -jogurttiin sekoitettavaksi.
KELTAINEN KANAKASTIKE VEGAANISESTI
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 tl curryjauhetta
- 1-2 pkt vegekanaa (n. 320 g, esim. Hälsans Kök Filet pieces)
- 1 rkl vegaanista voita (tai lisää öljyä)
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl vettä
- 2 ½ dl kaurakermaa
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- ½ sitruunan mehu
- (suolaa ja) mustapippuria
- tuoretta korianteria
Mustaherukka-chiahillo:
- 200 g mustaherukoita (pakaste)
- 1 rkl agave- tai vaahterasiirappia
- 2-3 rkl chiasiemeniä
Valmistus:
- Valmista ensin mustaherukka-chiahillo. Laita mustaherukat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon siirappi ja chiasiemenet. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja curryjauhe, kuullota vielä pari minuuttia.
- Lisää vegekanat pannulle ja anna ruskistua. Sekoita joukkoon voi, anna sulaa. Lisää sitten vehnäjauhot.
- Lisää vesi, kaurakerma ja kasvisliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 5-10 minuutin ajan. Lisää hieman vettä tai kaurakermaa, jos kastike pääsee keittymään liikaa kasaan.
- Mausta kastike sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarvittaessa lisää myös suolaa.
- Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile keltaisen kanakastikkeen kanssa mustaherukka-chiahilloa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi tai kaura.
Vinkit!
Gluteeniton versio valmistuu suurustamalla kastike vehnäjauhojen sijaan esimerkiksi maissitärkkelyksellä. Sekoita ruokalusikallinen maissitärkkelystä pieneen määrään vettä ja sitten kastikkeen joukkoon kypsennyksen loppupuolella.