YHDEN PANNUN SIENI­PASTA

Yhden pannun sienipasta on nopea, mutta täyteläisen makuinen ruoka ja usko pois: tuore tilli sopii loistavasti tämän pastan makumaailmaan! Tiskiä säästävä yhden pannun taktiikka kannattaa ottaa haltuun.

Annoskuva reseptille yhden pannun sienipasta

YHDEN PANNUN SIENI­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30-40 min

Ainekset:

  • 15 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 8 dl kiehuvaa vettä
  • 250 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 350 g pastaa
  • 2 ½ dl kaurakermaa (esim. pippurinmakuista)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta tilliä
  • tarjoiluun vegeparmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaania)

Valmistus:

  1. Laita sienet likoamaan kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi. Älä heitä vettä pois.
  2. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja herkkusienet, paista vielä jokunen minuutti. Mausta paprikajauheella.
  4. Sekoita joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja dijon-sinappi. Lisää sitten suppilovahverot liotusliemineen, pasta ja kaurakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua keskilämmöllä kannen alla, kunnes pasta on kypsää (n. 15-20 minuuttia). Jos kastike pääsee kuivumaan liikaa kypsennyksen aikana, niin lisää vettä vähän kerrallaan.
  5. Mausta valmis pasta sitruunan kuorella ja mehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä tuoreella hienonnetulla tillillä. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
reseptitpasta
herkkusienisienetsipulisitruunasuppilovahverotillivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit