Yhden pannun sienipasta on nopea, mutta täyteläisen makuinen ruoka ja usko pois: tuore tilli sopii loistavasti tämän pastan makumaailmaan! Tiskiä säästävä yhden pannun taktiikka kannattaa ottaa haltuun.
YHDEN PANNUN SIENIPASTA
Ainekset:
- 15 g kuivattuja suppilovahveroita
- 8 dl kiehuvaa vettä
- 250 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl dijon-sinappia
- 350 g pastaa
- 2 ½ dl kaurakermaa (esim. pippurinmakuista)
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta tilliä
- tarjoiluun vegeparmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaania)
Valmistus:
- Laita sienet likoamaan kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi. Älä heitä vettä pois.
- Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja herkkusienet, paista vielä jokunen minuutti. Mausta paprikajauheella.
- Sekoita joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja dijon-sinappi. Lisää sitten suppilovahverot liotusliemineen, pasta ja kaurakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua keskilämmöllä kannen alla, kunnes pasta on kypsää (n. 15-20 minuuttia). Jos kastike pääsee kuivumaan liikaa kypsennyksen aikana, niin lisää vettä vähän kerrallaan.
- Mausta valmis pasta sitruunan kuorella ja mehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä tuoreella hienonnetulla tillillä. Tarjoile vegeparmesaanin kanssa.
reseptitpasta
herkkusienisienetsipulisitruunasuppilovahverotillivalkosipuli