Yhden pannun tattipasta on nimensä veroinen helppo ja nopea ruoka. Misotahna ja tuoreet yrtit tekevät pastasta astetta parempaa arkiruokaa.
YHDEN PANNUN TATTIPASTA
Ainekset:
- 400 g tuoreita tatteja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- (pekoni)suolaa ja mustapippuria
- 8 dl vettä
- 1 rkl misotahnaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 300 g lasagnelevyjä paloiteltuna (tai muuta pastaa)
- 2 dl kaura- tai soijakermaa
- 100 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, salviaa ja siankärsämöä)
Valmistus:
- Putsaa ja pilko tatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Laita tatit paistokasariin tai isolle pannulle ja paista kuivalla pannulla, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää pannulle öljy ja sipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta sienet ja sipulit suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pannulle vesi, misotahna ja murusteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon käsin murretut lasagnelevyt (tai muu pasta).
- Anna pastan hautua kypsäksi, noin 10-15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos pasta menee liian kuivaksi. Sekoita lopuksi joukkoon kerma ja tuorejuusto. Anna kiehahtaa.
- Mausta tuoreilla yrteillä ja tarkista, tarvitseeko pasta vielä lisää suolaa ja/tai pippuria.
reseptitpasta
rosmariinisalviasiankärsämösienetsipulitatitvalkosipuli