Voileipäkääretorttu on kesäjuhlien hitti! Porkkalalla täytetty kääretorttu on yllättävän helppotekoinen ja saa varmasti osakseen ihastuneita huokailuja.
VOILEIPÄKÄÄRETORTTU PORKKALALLA
Ainekset:
12-16 paahtoleipää
n. 1/2 dl kaurajuomaa kostutukseen
Porkkalatäyte:
- 150 g porkkalaa (itse tehtyyn helppo ohje alla)
- 150 g kurkkua
- 1-2 nippusipulia varsineen (tai kevätsipulia tai ruohosipulia)
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 200 g vegaanista tuorejuustoa
- 200 g vegaanista fraichea
- 3 rkl sitruunan mehua
- n. 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Kuorrutus:
- 300 g vegaanista tuorejuustoa
- 100 g vegaanista fraichea
- 1 rkl sitruunan mehua
Koristeeksi esimerkiksi:
- kurkkua
- retiisiä
- ruohosipulia
- nigellan siemeniä tai mustia seesaminsiemeniä
- syötäviä kukkia
Valmistus:
- Tee ensin täyte. Jos käytät itse tehtyä porkkalaa, tee se päivää-paria ennen kääretortun tekoa. Hienonna porkkala.
- Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Laita raaste noin vartiksi siivilään ja puristele nesteet pois. Hienonna sipulit varsineen sekä tilli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
- Leikkaa halutessasi paahtoleivistä reunat pois ja tee niistä esimerkiksi korppujauhoa.
- Levitä työtasolle kelmua tai leivinpaperia ja levitä leivät sille 3*4 tai 4*4 riveihin hieman limittäin. Kauli leipiä, jotta saat niistä helpommin rullautuvia. Sudi leiville kostukkeeksi kaurajuomaa.
- Levitä täyte leipien päälle, jätä taaimmaiseen leveään reunaan pari senttiä tyhjää. Rullaa leivät kääretortuksi kelmun avulla (kelmua ei tietenkään saa joutua tortun sisälle). Kääri kelmu tiukahkolle rullalle ja laita torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
- Valmista kuorrutus. Pehmennä ensin tuorejuustoa sekoittelemalla sitä ja lisää sitten loput aineet joukkoon.
- Laita torttu tarjoiluvadille ja poista kelmu. Kuorruta se ja koristele haluamallasi tavalla.
HELPOMPI TAPA TEHDÄ PORKKALA
AINEKSET:
- 4 keskikokoista porkkanaa
- 2 l vettä
- 2 rkl + 1 tl suolaa
- 1 ½ rkl rypsiöljyä
- 2 tl situunan mehua tai valkoviinietikkaa
- 1 ½ tl nestesavua / savuaromia
- ½ tl sokeria
- (pala nori-arkista)
VALMISTUS:
- Kuori porkkanat. Kuumenna 2 rkl suolalla maustettu vesi kiehuvaksi, laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
- Sekoita marinadi ainekset rypsiöljy, sitruunan mehu, nestesavu, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon. Halutessasi voit murustella joukkoon myös palan noria.
- Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
- Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
kurkkunippusipuliporkkalaporkkanaretiisiruohosipulisitruunasyötävät kukattillivoileipäkakku