Sushiburrito on hauska yhdistelmä sushia ja burritoa. Näihin rulliin voit laittaa täytteeksi melkeinpä mitä tahansa, tässä versiossa on tällä kertaa bataattia, papuja ja limemajoneesia.
Sushiburritot ovat astetta helpompi ja nopeampi tehdä, kuin perinteiset sushit. Ne sopivat hyvin lounaaksi tai vaikkapa retkelle evääksi napattaviksi.
SUSHIBURRITO BATAATILLA JA PAVUILLA
Ainekset:
- 250 g sushiriisiä (myös muunlainen riisi ok)
- 8 dl vettä
- 3 rkl sushiviinietikkaa
- suolaa
- 1 bataatti (n. 400 g)
- 1 rkl öljyä
- pala punakaalia (n. 100-150 g)
- 1 porkkana
- 4 norilevyä
- n. 2 dl keitettyjä papuja
- ituja
- wasabia
- seesaminsiemeniä
- tuoretta korianteria
- tarjoiluun soijakastiketta
Limemajoneesi:
- 1 dl vegaanista majoneesia
- ½ limen raastettu kuori
- ½ limen mehu
Valmistus:
- Mittaa sushiriisi ja vesi kattilaan. Keitä kypsäksi. Valuta vesi pois, jos kaikki ei ole imeytynyt riiseihin. Sekoita joukkoon sushiviinietikka ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä.
- Kuori bataatti ja leikkaa se pölkyiksi. Hiero öljy niihin ja mausta ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi.
- Valmista limemajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Asettele norilevy sushimatolle ja levitä sille neljäsosa riisistä sekä muut täytteet: bataatit, punakaali, porkkana, pavut ja idut. Aikuisille sipaise myös hieman wasabia. Viimeistele seesaminsiemenillä, tuoreella korianterilla ja limemajoneesilla.
- Rullaa tiukaksi rullaksi, sulje sauma tilkalla vettä. Valmista loput samalla tavalla.
- Tarjoile sushiburritot soijakastikkeen kera.
reseptitpääruoka
aasialainenbataattiidutlimenoripavutporkkanapunakaalisushi