Paksoisalaatti on aasialaishenkinen raikas lisuke esimerkiksi grilliruoille. Maukas kastike viimeistelee kesäisen kasvispitoisen salaatin.
PAKSOISALAATTI
Ainekset:
- 200 g paksoita
- 1-2 nippusipulia tai muutama kevätsipuli
- 6 retiisiä
- 1-2 porkkanaa
- muutama perillan lehti (tai esim. korianteria, thaibasilikaa tai korenminttua)
Kastike:
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 ½ rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl sokeria
Valmistus:
- Huuhtele paksoit, leikkaa ne kahteen-neljään osaan pituussuunnassa ja suikaloi. Hienonna nippusipulit ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Suikaloi perillan lehdet.
- Kastiketta varten paahda seesaminsiemeniä pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä pois pannulta ja anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja ravistele sekaisin.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään ja sekoita kastike joukkoon. Tarjoile heti.
Vinkit!
Voit käyttää salaattiin myös muita kasviksia, kuten kurkkua ja kyssäkaalia. Paksoin sijaan salaatin voi tehdä varhais- tai kiinankaalista.
reseptitsalaatit
aasialainennippusipulipaksoiperillaporkkanaretiisivalkosipuli