Veriappelsiini-oliiviöljykakku on talven raikkain leivonnainen. Upean makuinen ja ihanan mehevä kakku on todella helppo leipoa. Valitse mieto oliiviöljy, jotta veriappelsiinin maku pääsee oikeuksiinsa.
VERIAPPELSIINI-OLIIVIÖLJYKAKKU
Ainekset:
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 veriappelsiinin kuori
- ½ dl veriappelsiinin mehua
- vuoan voiteluun margariinia + kaura- tai korppujauhoja
- kakun päälle tomusokeria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaurajauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään jogurtti, oliiviöljy, hienoksi raastettu veriappelsiinin kuori ja veriappelsiinin mehu.
- Yhdistä märät aineet kuiviin kääntelemällä. Älä sekoita sen enempää, kuin on pakko, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Työnnä se kakkuun ja ota pois, jos tikkuun ei ole tarttunut taikinaa, on kakku kypsää.
- Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä kokonaan.
- Siivilöi kakun pinnalle hieman tomusokeria ja tarjoile.
Vinkit!
Ihanan veriappelsiinin sesonki on lyhyt, yleensä vain tammikuusta maaliskuuhun. Tämän kakun voi hyvin tehdä myös tavallisesta appelsiinista tai muista sitruksista.
Jos pidät mantelista, voit korvata kaurajauhot mantelijauheella.
reseptitmakeat leivonnaiset
kakkuleivontaveriappelsiini