Veriappelsiinituorepuuro on talvisen aamun pelastus! Raikas veriappelsiini ja makeat hedelmät antavat piristävän startin päivään, kunhan vain muistaa laittaa puuron edellisenä iltana tekeytymään.
VERIAPPELSIINITUOREPUURO
Ainekset:
- muutama (pakaste)mansikka tai -vadelma
- 1 rkl chiansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauramaitoa (tai muuta kasvijuomaa)
- ½ dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia
- 1 veriappelsiini
- 1 rkl agave- tai vaahterasiirappia
- 1/4 tl kardemummaa
Valmistus:
- Anna mansikoiden sulaa vähän ja pilko sitten pieniksi paloiksi. Sekoita kulhon/purkin pohjalla chiansiemenien kanssa.
- Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito ja jogurtti keskenään erillisessä kulhossa.
- Pese veriappelsiini hyvin ja raasta noin puolet sen kuoresta tuorepuuron sekaan. Kuori appelsiini ja pilko kuutioiksi. Sekoita kuutiot puuron joukkoon. Mausta siirapilla ja kardemummalla.
- Lusikoi tuorepuuro mansikoiden päälle kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.
- Halutessasi koristele puuro tuoreilla marjoilla tai vaikka mintun lehdillä ennen tarjoilua.
Vinkit!
Veriappelsiinit ovat sesongissa vain pari kuukautta talvella, joten muulloin voit tehdä puuron tavallisista appelsiineista.
reseptitaamupalat
chia-siemenetmansikkatuorepuuroveriappelsiini