Punaherukka-pinaattisalaatti punaherukkavinegretillä on simppeli ja ihanan kirpsakka loppukesän salaatti, jota on helppo muunnella saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.
Tämän salaatin juju on mainiossa vinegretissä, josta ei hapokkuutta tai makua puutu. Punaherukkavinegretti on loppukesän lempparein salaatinkastike, joka sopii kaikenlaisten salaattien kaveriksi. Tällä kertaa se tarjoillaan oman maan aineksista tehdyn helpon pinaattisalaatin kanssa.
PUNAHERUKKA-PINAATTISALAATTI & PUNAHERUKKAVINEGRETTI
Ainekset:
- 2 kourallista pinaattia (ja piharatamon pieniä lehtiä)
- 3 rkl pinjansiemeniä
- ½ kurkku tai 1 avomaankurkku
- kourallinen punaherukoita
- suolaa ja mustapippuria
- (syötävien kukkien terälehtiä, esim. kehäkukkaa)
Punaherukkavinegretti:
- 3/4 dl punaherukoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl agavesiirappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- ripaus suolaa
Valmistus:
- Tee ensin vinegretti. Mittaa kaikki ainekset pieneen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella kastikkeeksi. Jos haluat hifistellä, voit vielä paseerata (eli siivilöidä) kastikkeen, niin siihen ei jää siemeniä. Itse tykkään siemenistä.
- Huuhtele pinaatit (ja piharatamon lehdet) tarvittaessa ja kuivaa ne.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta ne saavat hieman väriä ja makua. Anna jäähtyä.
- Leikkaa kurkku paloiksi.
- Asettele tai sekoita salaatin ainekset tarjoiluvadille/kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile punaherukkavinegretin kanssa.
Vinkit!
Voit hyvin tehdä salaatin myös lehtisalaatista pinaatin sijaan. Kuvassa joukkoon on lisätty myös hieman piharatamon lehtiä ja muutkin lehtevät villihannekset, kuten nuoret poimulehden, voikukan tai vuohenputken lehdet, passaavat hienosti. Pinjansiemenet voi korvata auringonkukansiemenillä, syötävät kukat taas voi jättää poiskin. Punaherukat voi halutessaan korvata muilla viinimarjoilla.
Punaherukka-pinaattisalaatin joukkoon sopii erinomaisesti vegaaninen feta.