Bataatti-papupata on superherkullinen ja täysipainoinen ruoka, jota on helppo tehdä kerralla iso satsi useamman aterian tarpeisiin. Simppeli pata maistuu koko perheelle.
BATAATTI-PAPUPATA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 2-3 lehtisellerin vartta
- 500 g bataattia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- ½ tl kuivattua timjamia
- ½ tl chilihiutaleita
- 2 prk erilaisia papuja (esim. mustapavut & borlotti- tai ruskeat pavut) á 230 g
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 5 dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta tehty käy hyvin)
- 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
- suolaa & mustapippuria
- tuoretta korianteria
- tarjoiluun vegaanista fraichea
- lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa tai riisiä
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese tai kuori porkkana ja leikkaa paloiksi, leikkaa myös lehtisellerin varret ohuiksi siivuiksi. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli, porkkana ja lehtiselleri, jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
- Lisää pannulle savupaprika, oregano, timjami ja chilihiutaleet. Kuullota vielä hetki.
- Lisää sitten bataatti, valutetut pavut, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kuumentua kiehuvaksi. Anna muhia noin 20 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
- Mausta viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella korianterilla.
- Tarjoile bataatti-papupata keitetyn kauran kanssa, lusikoi annosten päälle vegaanista fraichea.
- Voit kattaa pöytään myös chiliä jossain muodossa, niin sitä voi lisätä annoksiin oman maun mukaan.
Vinkit!
Bataatin sijaan voit tehdä padan myös kurpitsasta sen sesongin aikana.
reseptitpääruoka
arkiruokabataattikorianterilehtiselleripavutporkkanasipulivalkosipuli