Savuinen kaali-papupaistos saa vahvan makumaailman fenkolinsiemenistä, savupaprikasta ja soijakastikkeesta. Lopuksi ruoka raikastetaan sitruunalla ja tuoreella tillillä. Nopeaa ja herkullista!
Tarjoile paistos sellaisenaan tai esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruokakauran kanssa. Paistos toimii myös lisukkeena.
SAVUINEN PAPU-KAALIPAISTOS
Ainekset:
- ½-1 kaali (n. 1 kg)
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ tl nestesavua (savuaromia)
- 1 prk (valkoisia) papuja (n. 230 g)
- suolaa ja mustapippuria
- 2-3 rkl sitruunan mehua
- tuoretta tilliä tai persiljaa
Valmistus:
- Suikaloi kaali. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kasarissa tai wokkipannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit, fenkolinsiemenet, savupaprika ja chilihiutaleet, kuullota hetken aikaa. Lisää tomaattipyre, soijakastike ja nestesavu, sekoita hyvin.
- Lisää kaalisuikaleet pannuun, sekoita hyvin. Valuta pavut ja sekoita joukkoon. Paista sekoitellen noin kymmenen minuutin ajan.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan. Purista joukkoon hieman sitruunan mehua. Sekoita lopuksi joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä tai persiljaa.
Vinkit!
Voit käyttää papujen tilalla myös säilykelinssejä. Kivaa vaihtelua saa käyttämällä kasvisjauhista tai murusteltua tofua.
reseptitpääruoka
alle 30 minarkiruokakaalipavutsipulivalkosipuli