Rahkamunkit ilman hiivaa valmistuvat suht nopeasti ilman erillisiä kohotusaikoja. Tällä reseptillä leivot ihania ja meheviä vegaanisia rahkamunkkeja.
RAHKAMUNKIT
Ainekset:
- 50 g vegaanista margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1/4 tl suolaa
- 200 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek style)
- sokeria sokerointiin
- rypsiöljyä uppopaistamiseen
Valmistus:
- Sulata margariini.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja vegaaninen rahka, sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna noin litra rypsiöljyä 170-180 asteeseen (lämpömittari on hyvä olla olemassa, mutta ilman sitä voit varmistaa oikean lämpötilan tiputtamalla öljyyn palan vaaleaa leipää. Jos se ruskistuu nätisti minuutissa, on öljy sopivaa). Pidä kattilan kansi lähettyvillä ja liesituuletin suljettuna. Jos öljy sattuisi syttymään palamaan, se pitää sammuttaa kannella tukahduttamalla.
- Laita sokeria laakealle lautaselle. Laita toiselle lautaselle pari talouspaperia.
- Pyörittele taikinasta noin 15-20 pienehköä palleroa. Uppopaista muutama munkki kerrallaan välillä käännellen, yhteensä noin neljä minuuttia per munkki. Siirrä talouspaperille, jotta enimmät öljyt valuu ja siitä sitten sokerilautaselle. Pyörittele munkki sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille.
- Hiivattomat rahkamunkit ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä herkuteltuna.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontavappu