Karjalan nyhtökaurapaisti on uusi versio rakkaasta perinneruoasta. Tuttu makumaailma ja reilu määrä juureksia tekevät tästä oivan tarjottavan vaikka itsenäisyyspäivänä. Tarjoile paistin kanssa esimerkiksi perunamuusia, puolukoita ja raikasta salaattia.
KARJALAN NYHTÖKAURAPAISTI
Ainekset:
- 1 pkt nyhtökauraa (maustamaton tai tomaattinen, 240 g)
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria
- 2 sipulia (n. 150 g)
- 200 g lanttua
- 200 g palsternakkaa
- 200 g porkkanaa
- vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- (tuoretta rosmariinia)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Ruskista nyhtökaura 2 rkl öljyssä. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele juurekset.
- Kuumenna 1 rkl öljyä padassa ja kuullota sipuleita n. 10 minuuttia. Lisää juurekset ja paista hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pataan nyhtökaurat ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio, lisää pippurit ja laakerinlehdet.
- Peitä pata kannella tai foliolla ja hauduta uunissa tunnin ajan.
- Nosta lämpötila 220 asteeseen, poista kansi ja paista vielä 20 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
reseptitpääruoka
joululanttunyhtökaurapalsternakkaporkkanarosmariinisipuli