Päärynäpaistos on helppo herkku, joka maistuu aamiaisella jogurtin kera tai jälkiruokana jäätelön kanssa tarjoiltuna. Makua paistos saa hasselpähkinästä ja kanelista.
PÄÄRYNÄPAISTOS
Ainekset:
- 2 dl kaurajauhoja
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- 3/4 dl kaurahiutaleita
- 3/4 dl kookossokeria
- 1/4 + ½ tl kanelia
- 60 g vegaanista voita tai margariinia
- 600 g (kotimaisia) päärynöitä
- ½ dl siirappia, esim. agavesiirappia
- 1 tl vaniljauutetta
- ½ rkl maizenaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita kaurajauhot, hasselpähkinärouhe, kaurahiutaleet, kookossokeri ja 1/4 tl kanelia keskenään. Sulata voi ja lisää seokseen.
- Leikkaa päärynät lohkoiksi, poista siemenet. Sekoita päärynälohkojen joukkoon 1/3 kauramuruseoksesta sekä agavesiirappi, vaniljauute, ½ tl kanelia ja maizena. Levitä uunivuuan pohjalle ja ripottele loput kauramuruseoksesta pinnalle.
- Paista paistosta uunissa noin 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman, mutta tarjoile kuitenkin vielä lämpimänä joko jogurtin kanssa aamupalana tai jäätelön kanssa jälkiruokana.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenittomia aineksia.
Hasselpähkinärouheen voi korvata esimerkiksi auringonkukan- tai hampunsiemenillä.
reseptitmakeat leivonnaiset
päärynäpähkinät