Mausteinen porkkanakakku on juhlien hurmaavin leivonnainen. Mehevä kakku on helppotekoinen ja vegaaninen.
Porkkanakakku ei esittelyjä kaipaa, sen luokan klassikko on kyseessä. Yleensä porkkanakakku maistuu kaikille, onhan mausteisen mehevän kakkupohjan ja raikkaan sitruunaisen tuorejuustokuorrutuksen yhdistelmässä jotain todella maagista.
Porkkanakakun leipominen vegaanisena on tosi simppeliä. Porkkanat raastetaan, kuivat aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa, kosteat toisessa ja sitten kaikki yhdistetään. Tällä reseptillä valmistuu iso pellin kokoinen kakku, jonka suosittelen leikkaamaan puoliksi ja tarjoilemaan kahden kerroksen kakkuna, jotta ihanaa kuorrutetta on jokaisessa palassa tuplamäärä.
MAUSTEINEN PORKKANAKAKKU
Ainekset:
- 400 g porkkanoita
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl suolaa
- 5 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
Kuorrutus:
- 600 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl tomusokeria
- 1 sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl vaniljajauhetta
Koristelu:
- hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
- (sitruunamelissan lehtiä ja syötäviä kukkia, esim. kehäkukan terälehtiä)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita vehnäjauhot, sokerit, hasselpähkinärouhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, rypsiöljy ja omenaviinietikka.
- Kääntele kosteat aineet, kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään sekaisin. Sekoita huolellisesti, mutta älä kuitenkaan enempää kuin tarvitsee.
- Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
- Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsää, mutta edelleen mehevää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: työnnä se kakkuun ja jos siihen tarttuu kakkutaikinaa, on kakku vielä raakaa.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan.
- Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki ainekset käsivatkaimella sekaisin.
- Jaa kakkupohja keskeltä kahtia ja siirrä toinen puolisko tarjoiluvadille. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta kakun päälle. Laita toinen puolikas kuorrutteen päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun pinnalle.
- Koristele halutessasi hasselpähkinärouheella sekä sitruunamelissan lehdillä ja syötävillä kukilla.
Vinkit!
Halutessasi voit tehdä kakun myös yksikerroksisena.
Kuorrutukseen suosittelen “tuorejuustoksi” Oatlyn natural levitettä, mutta muitakin tuotemerkkejä kauppojen hyllyiltä löytyy.