Tempehtortillat aasiatwistillä! Näissä tortilloissa on runsaasti kasviksia ja ihanaa appelsiinilla maustettua maapähkinävoikastiketta.
Resepti on hyvin suuntaa antava. Tortillat ovat loistavaa hävikinestoruokaa, eli lätyn sisään voi kääriä milloin mitäkin. Voit siis valita tortilloiden täytteet oman maun ja sesongin mukaan, mutta vinkkaan, että punakaali, appelsiini ja avokado toimivat yhdessä ihanasti.
TEMPEHTORTILLAT MAAPÄHKINÄVOIKASTIKKEELLA
Ainekset:
- 250 g tempehiä
- öljyä paistamiseen
- 1 prk refried beans tai pari desiä muussattuja keitettyjä papuja
- muutama desi keitettyä riisiä
- pala punakaalia
- 1-2 porkkanaa
- (viinietikkaa ja suolaa)
- 1-2 avokadoa
- 1 appelsiini
- suolapähkinöitä tai maapähkinöitä
- tuoretta korianteria
- tortilloita
- srirachaa tai muuta chilikastiketta
Appelsiini-maapähkinävoikastike:
- 1 appelsiini
- 1 rkl keltaista currytahnaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl agavesiirappia
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl maapähkinävoita
Valmistus:
- Tee ensin kastike. Purista appelsiinista mehu ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Siivuta tempeh. Halutessasi höyrytä tempehiä kymmenisen minuuttia. Höyryttäminen miedontaa tempehin makua. Murustele tempeh ja ruskista se tilkassa öljyä. Sekoita tempehin joukkoon vajaa puolet appelsiini-maapähkinävoikastikkeesta.
- Lämmitä pavut sekä riisi.
- Pilko kasvikset. Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Halutessasi mausta punakaali ja porkkanat viinietikalla ja suolaripauksella. Kuori ja pilko avokado ja appelsiini. Rouhi pähkinät.
- Lämmitä tortillat ja täytä ne riisillä, pavuilla, tempehillä, vihanneksilla ja appelsiini-maapähkinävoikastikkeella. Viimeistele tortillat pähkinöillä ja tuoreella korianterilla. Tarjoile lisäksi jotain tulista kastiketta (esim. srirachaa) potkua kaipaaville.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 minappelsiiniavokadokorianterimaapähkinävoiporkkanapunakaaliriisitempetortilla