Yhden pannun papuorzo on helppo ruoka, joka on alle puolessa tunnissa pöydässä. Simppelin ruoan makumaailma viimeistellään oliiveilla ja tuoreilla kirsikkatomaateilla.
YHDEN PANNUN PAPUORZO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl savupaprikaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 – 1 tl chilijauhetta tai -hiutaleita
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 3 1/2 dl orzo-pastaa
- 2 tlk kypsiä kidneypapuja (n. 7 dl)
- 1 l kasvislientä
Lisäksi:
- oliiveita
- kirsikkatomaatteja
- lehtipersiljaa
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, paprikajauhe, savupaprikajauhe, suola, oregano, chili ja mustapippuri ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon tomaattipyre.
- Lisää orzo, huuhdellut pavut sekä kasvisliemi. kuumenna kiehuvaksi. Anna pastan kypsyä noin kymmenen minuuttia, kunnes se on kypsää. Sekoittele usein.
- Tarkista maku. Tarjoile ruoka oliivien, kirsikkatomaattien, lehtipersiljan ja sitruunalohkojen kanssa.
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokakirsikkatomaattioliivitpavutpersiljasipulisitruunavalkosipuli