Valkkaripasta eli pasta valkoviini-kermakastikkeessa saattaa hyvinkin olla uusi lempiruokasi! Tämä vegaaninen pasta valmistuu sukkelaan ja toimii niin arkena kuin juhlana.
Valkkaripastaan tarvitset kahta eri valkkaria (valkosipulia ja valkoviiniä) sekä kaurakermaa ja pastaa. Ja suolaa. Kaikki muu on ekstraa, jotka vievät ruuan sille kuuluisalle nextille levelille.
Valkkaripastan maku on hienostunut, joten se passaa kyllä juhlaruoaksikin. Varsinkin, kun sen kanssa tarjoilee lasillisen samaa viiniä, jota ruokaankin lorautetaan.
Tarjoile valkkaripastan kanssa vaikkapa nopeasti pannulla paistettua parsakaalia, jolle riittää mausteeksi mustapippuri ja loraus soijakastiketta tai ponzua.
VALKKARIPASTA ELI PASTAA VALKOVIINI-KERMAKASTIKKEESSA
Ainekset:
- 350-400 g linguinea tai spagettia (tai muuta pastaa)
- 4 pulleaa valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kuivaa (tai puolikuivaa) valkoviiniä
- 2 ½ dl kaurakermaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- tarjoiluun chilihiutaleita ja vegaanista parmesaania
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolalla maustetussa vedessä. Ennen pastan valuttamista ota talteen 2 dl pastan keitinvettä. Valuta pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu, mikäli kastike ei ole tässä kohtaa valmista.
- Pastan kiehuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa ja kuullota valkosipulia muutaman minuutin ajan. Varo, ettei se pala.
- Kaada valkoviini kasariin ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Lisää kaurakerma ja keitä noin 5-10 minuuttia. Mausta kastike tuoreella hienonnetulla timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää ensin puolet säästämästäsi pastan keitinvedestä. Luultavasti tarvitset myös toisen puolen, joten lisää se, jotta kastikkeen koostumus on ihana. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet ja tarkista, että syöjät istuu pöydässä.
- Jaa pasta lautasille ja viimeistele annokset chilihiutaleilla ja vegeparmesaanilla.
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokavalkosipuliviiniyrtit